Artikkelit

Viisi vinkkiä shamanistisen taiteen ystävälle – kuvista apuvälineitä myös meditaatioon

Eettiset ja ekologiset shamaanirummut

Taide voi olla hyvä apu shamanistisessa matkanteossa. Moni shamanisti käyttääkin taidetta meditaation apuvälineenä. Kokosimme viisi vinkkiä niille, jotka etsivät inspiraatiota henkisen minänsä kehittämiseen tai luontoyhteyden vahvistamiseen shamanistisen taiteen kautta.

Vasil Woodland

Vasil on syvällinen ukrainalaismaalari. Hänen öljyvärimaalauksissaan toistuvat hellyttävät luontoaiheet, mutta pelkkiä luontokuvaelmia ne eivät ole. Taustalla on yleensä jokin filosofinen ajatus, joka ei katsojalle ihan heti avaudu.

Hyvänä esimerkkinä on maalaus, johon on kuvattu kaksi muurahaista ja vesitippa. Maalauksen nimi on “Life-giving drop of water” eli vapaasti suomennettuna “Elämän Vesi”.

Näin Vasil kommentoi erästä toista maalausta, jossa kettu poikineen on ukkosta piilossa pesäkolossaan:

“Kuvan luominen on monimutkainen luova prosessi, joka vaatii taiteilijaa maksimoimaan henkiset voimavaransa. Kun maalaan, elän maalauksen sisällä. Minä olen kettu luolassaan, ja minä olen salamat taivaalla. Minä olen ukkosen jyrinä, ja minä olen pelokas pieni kettu. Minä olen hirvi, joka kastuu kaatosateessa. Minä olen muurahainen, joka piiloutui ketun koloon. Minä olen äitikettu, joka rakastaa ja lämmittää pentujaan.”

Vasilin Facebook-sivu

Faith Nolton

Kukkasia, puita, mehiläisiä, sudenkorentoja, lintuja… herkät luontoteemat ilahduttavat Faith Noltonin maalauksissa kerta toisensa jälkeen. Faith on Lontoossa syntynyt maalari, kuvittaja, kirjailija ja “sielun puutarhuri”.

Faithin taiteeseen kannattaa tutustua erityisesti siinä tapauksessa, että etsit elämääsi rauhoittavia elementtejä. Hänen maalauksissaan sininen väri on vahvasti esillä.

Maalauksen ohella Faith on kirjoittanut kirjat “Easy to use shamanism” ja “Gardens of the soul”. Kirjat avaavat taitelijan elämänkatsomusta ja paljastavat taideteoksista syvempiä ulottuvuuksia.

Faithin kotisivut

Rene Escudero

Perulainen Rene Escuedro tarjoilee todellisia väripläjäyksiä maalausten muodossa. Kiehtovissa teoksissa toistuvat unenomaiset, jopa psykedeeliset kuviot ja eksoottiset teemat.

Inspiraatiota Rene ammentaa muun muassa ayahuasca-juomasta, jonka nauttiminen on Perussa laillista. Hänen teoksissaan on nähtävillä myös paljon aiheeseen liittyvää symboliikkaa.

Maalauksen ohella Rene veistää puuesineitä. Esineet ovat lähinnä käyttöesineitä luonnonmukaiseen lääkintään. Niissä toistuvat samat viidakkoteemat kuin maalauksissa.

Renen Facebook-sivu

Imelda Almqvist

Imelda Almqvist on shamanismin ja uskonnollisten taiteiden opettaja sekä lahjakas taidemaalari. Omien sanojensa mukaan hän ammentaa inspiraatiota maalauksiinsa ”muista maailmoista”, mikä onkin niissä selvästi nähtävillä.

Hollantilaissyntyisen Imeldan teoksissa on runsaasti esimerkiksi pohjoisen teemoja: jääkarhuja, inuiitteja, lunta, kettuja, peuroja…

Imelda työskentelee paljon lasten kanssa, joten myös lasten maailma on hänen teoksissaan läsnä. Värien käyttö on runsasta, muodot yksinkertaisia ja aiheet mitä mielikuvituksellisimpia. Moni Imeldan maalaus laittaa väkisinkin hymyilemään!

Imeldan kotisivut

Anastasiya Dobrovolskaya

Venäläinen valokuvaaja onnistuu kuvaamaan ihmisen, eläinten ja luonnon välistä yhteyttä erinomaisesti. Hänen otoksissaan nähdään erilaisia villi- ja kotieläimiä ja naisia luonnon keskellä.

Kaikki valokuvien elementit sulautuvat täydellisesti yhteen niin tunnelmaltaan kuin värimaailmaltaankin – asetelmat ovat kekseliäitä ja harmonisia. Suurimman osan ajasta niistä tulee mieleen tosielämän satukirja!

Valokuvissa on kuitenkin myös kantaaottava puoli. Moni niissä esiintyvä nainen ei sovi perinteisiin kauneusihanteisiin, mutta saa silti katsojan haukkomaan henkeä silkasta ihastuksesta. Anastasiyan otokset muistuttavat silmiähäikäisevällä tavalla, että olemme kaikki uniikisti kauniita.

Anastasiyan Facebook-sivu

Alkuperäinen artikkeli on julkaistu Kuudes Aisti -sivustolla.

Related Posts