Kurssit

Löydä sisäinen viisautesi – miten hiljaisuus, läsnäolo ja luonto johdattavat aitoon itseesi

sisainen-viisautesi

Kaipaatko elämääsi muutosta? Etsitkö kadoksissa olevaa sisäistä viisauttasi, jonka tiedät olevan sinussa, mutta jonka ääntä et kuule? Luonto, hiljaisuus ja läsnäolon elementit auttavat herättämään sinussa olevan ikiaikaisen viisauden, joka auttaa sinua matkallasi kohti aitoa itseäsi.


Sisäinen viisaus on paikka sinussa, jossa kaikki on valmiina. Siellä asuu rakkaus, ilo, hyväksyntä, tieto, vapaus ja rauha. Sisäinen viisaus ei aina näy eikä kuulu ulospäin, sillä monet meistä ovat eksyneitä mielen älämölöön, tunteiden tulvaan, ulkoisiin vaatimuksiin ja vaihtoehtojen runsauteen.

Juoksemme kuin ”päättömät kanat” etsien uusia, käyttökelpoisia menetelmiä, joiden kuvitelemme auttavan matkallamme. Osasta saat hetkellistä apua ja nämä työkalut ovat oivia apureita, mutta loppujen lopuksi jokaisen meistä täytyy tehdä työ itse. Etsiessäsi vastauksia koko ajan itsesi ulkopuolelta, kierrät loputonta kehää.

Se kaikki mitä etsit – on jo sinussa!

Monet meistä pelkäävät hiljaisuutta, sillä sen kohdatessa, joudut kosketuksiin todellisen itsesi kanssa. Hiljaisuus meissä nostaa esiin asioita, joita mieluummin pakenemme ympäröivään maailmaan, kuin kohtaamme sen. Ennemmin tai myöhemmin, tuo hiljaisuus kuitenkin hiipii meihin ja tulee aika pysähtyä. Hiljaisuus on hyvästä. Se opettaa sinua kuuntelemaan sisäistä ääntäsi, niin että opit aistimaan ja pysymään omassa totuudessa ja viisaudessasi.

Läsnäolo, jota voisi nimetä meditaatioksi, hiljentymiseksi tai vaikkapa mindfulnessiksi, on hetki, jolloin elät tässä hetkessä. Irtaudut hetkeksi alati höpöttävästä mielestä ja koet välähdyksen totuudesta. Hetki voi olla ohi silmänräpäyksessä, mutta jokin osa sinussa tunnisti sen. Ja kaipaa kokemusta uudestaan. Hiljentymisessä sinun ei tarvitse istua tietyssä asennossa tai tehdä tiettyjä liikesarjoja eikä tavoitella mitään. Se ei ole riippuvainen ulkoisista seikoista ja se on kaikkien ulottuvilla. Aina.

Äiti maa, sen kauneus ja voima, taas antavat sinulle loputonta rakkautta ja hyväksyntää, ilman ehtoja. Voit kokea luonnon ihmeitä kuunnellessasi metsän hiljaisuutta, puron solinaa tai kyyhkysen kujerrusta. Ehkä näet metsäretkelläsi jopa keijun siiven häivähdyksen tai haltijan varjon välähdyksen. Luonto antaa meidän aina olla se, joka oikeasti olemme, siksi metsän valot ja varjot kutsuvat monia luokseen. Luonto ei tuomitse tai halveksi, vaan ottaa meidät kaikki avosylin vastaan.

Lähde siis metsään, kaikki aistit läsnäolevalle hetkelle avoinna. Kuule metsän hiljaisuus, tunne läsnäolon voima ja avaudu Äiti maan rakkaudelle shamaanirummun kumistessa rauhoittavasti. Tule metsästä tyynenä, voimaantuneena ja aimo annos sisäistä viisautta mukanasi.

Löydä sisäinen viisautesi -retriitti Lammin Evolla 4. – 6.10.19. Lue lisää.

Related Posts