Blogit

Miksi yhteys luontoon on sinulle tärkeä?

Sinä ja minä olemme osa luontoa ja Äiti maata. Olet elävä ja tietoinen olento ja niin on myös Äiti maa. Luonnonelementit: maa, vesi, tuli ja ilma värähtelevät syvällä kehossasi ja olet yhtä myös kasvi- ja eläinkunnan kanssa. Et ehkä tiedosta tätä tai alkuperäinen yhteytesi on katkennut.

Ilman yhteyttä luontoon olet kuin tuulen kuljettama puunlehti. Leijailet, tartut kiinni, nouset ja putoat. Sinulla ei ole kiinnekohtaa. Menet minne tuuli kuljettaa.

Tämä näkyy elämässäsi esimerkiksi erilaisina “hötkyilyinä”. Olet levoton, sinun on vaikea aloittaa asioita tai sitten hyökkäät päätä pahkaa uusien asioiden kimppuun.

Ajatukset pyörivät tulevaisuuden huolien tai menneisyyden kärsimysten kimpussa. Myös masentuneisuus ja ahdistus saattavat osin kummuta luontoyhteyden puuttumisesta. Erilaiset addiktiot saavat sinussa ylivallan: teet töitä tai juhlit liikaa. Saatat olla koukussa alkoholiin, kännykkään, huumeisiin, shoppailuun jne.

Ilman yhteyttä luontoon, kehosi on jännittynyt ja stressaantunut. Kärsit ehkä unettomuudesta tai nukut liikaa. Mieli saa ylivallan ja sydämen äänen kuuntelu jää puolitiehen.

Henkinen tasapaino löytyy helpoiten luonnon sylistä, metsän siimeksestä ja aamuauringon säteistä. Se tyynnyttää levottoman mielen ja tuo rauhaa olemukseesi. Juurruttamalla itsesi luontoon, tunkemalla varpaasi Äiti maan pintaan, tuot itsesi tähän hetkeen ja löydät itsesi uudelleen.

Luonto on lähellä. Istahda kaupungin puistoon rehevän jalavan alle, kiipeä kalliolle ja katsele pauhaavaa merta, nouse aamulla aikaisin katsomaan auringon nousua ja kuuntelemaan lintujen laulua tai laita niityllä pitkäksesi ja katsele ohipurjehtivia pilviä. Jos liikkuminen tuottaa vaikeuksia, korista seinäsi luontokuvin, tuo kiviä sisälle ja pidä niitä kädessäsi, tee mielikuvamatka johonkin luonnonhelmaa, askartele luonnonmateriaaleista tai osta vaikka pieni suihkulähde pöydälle.

Jo 20 minuutin oleilu luonnossa laskee stressitasoa ja ohjaa sinua yhteyteen Äiti maan kanssa.

PS. Jos sinua kiinnostaa hiljaisuus, Lappi ja sen villi erämaa, tule mukaan Hiljaisuuden retriitille juhannusviikolla 2023

Related Posts