Artikkelit

Työstressiä, masennusta, burnout? Etsi apua voimaeläimeltäsi

voimaelain-voimaelaimet-toteemielain-kettu

Monelle meistä voimaeläin on käsitteenä vieras. Peruskoulun penkillä ei opi mikä on voimaeläin, sillä länsimainen yhteiskunta suhtautuu niihin pientä marginaalijoukkoa lukuun ottamatta lähinnä vitsinä. Voimaeläintä voisi kuitenkin kuvailla jonkinlaiseksi henkiseksi oppaaksi, joka ottaa ihmisen mielessä eläimen hahmon. Lue, miten saat yhteyden omaan voimaeläimeesi.


Voimaeläimet ovat aliarvostettu henkisen voiman lähde. Oman voimaeläimen kautta moni meistä voisi kuitenkin löytää avun mielen ongelmiin, sillä voimaeläimen tehtävä on opastaa ja johdattaa yksilöä läpi koko tämän elämän kestävällä henkisellä matkalla. Jos koet esimerkiksi stressiä, masennusoireita tai ahdistusta, kannattaa kokeilla auttaisivatko voimaeläimesi aistit löytämään tien henkiseen tyyneyteen.

Voimaeläin voi olla minkä tahansa eläinlajin edustaja – esimerkiksi pöllö, apina tai hämähäkki. Sillä on lajilleen tyypillisiä ominaisuuksia ja viisautta.

Mitä hyötyä voimaeläimestä sitten on? Voimaeläin lainaa yksilölle voimaansa auttaakseen tätä jossakin akuutisti mielen päällä olevassa asiassa. Sellainen voi olla esimerkiksi kuormittava työ, parisuhteen päättyminen, sairaus, läheisen kuolema tai pitkä ja pimeä talvi. Toisaalta kyse voi olla vaikka vain aikuiseksi kasvamisestakin.

Hyvällä todennäköisyydellä koit nyt ahaa-elämyksen – “voimaeläinhän voisi auttaa minuakin!” Jokaisella meistä on harteillaan paljon henkisesti raskaita tapahtumia, joista osa saattaa ilmetä jopa kroonisina fyysisinä ja psyykkisinä oireina jokapäiväisessä elämässämme. Jos avaat mielesi, voi voimaeläin hyvinkin auttaa stressin käsittelemisessä, surutyössä, kaamosmasennuksessa tai muussa mieltäsi painavassa ongelmassa.

Voimaeläimet ja shamanismi

Ei tarvitse olla shamaani tai shamanisti ammentaakseen voimaa voimaeläimestä. Konseptin alkuperä on kuitenkin shamanismissa. Kyseessä on ikiaikainen maailmankatsomus, johon liittyy usko henkimaailman olemassaolosta näkyvän maailman rinnalla.

Yleisesti ottaen shamanismin harjoittajat tunnustavat myös voimaeläinten olemassaolon. Shamanismia esiintyy eri muodoissa eri puolilla maailmaa Perun viidakoista aina Afrikan maihin ja Lapin tuntureille asti, ja melkeinpä kaikissa shamanistisiksi laskettavissa kulttuureissa turvaudutaan voimaeläinten apuun tavalla tai toisella maailman kolkasta riippumatta.

Shamanismissa shamaanilla eli eräänlaisella henkimaailman asiantuntijalla on keskeinen rooli. Voimaeläin auttaa shamaaniakin suorittamaan tälle kulloinkin langennutta henkimaailman tehtävää, joka voi olla esimerkiksi sairauden parantaminen tai syyn selvittäminen johonkin yksilön tai yhteisön ongelmaan.

Jokaisella meistä on oma voimeläin

Kaikki me kohtaamme elämämme aikana henkisiä haasteita, mutta onneksi kukaan ei ole yksin niiden kanssa. Voimaeläin ei ole nimittäin shamaanin yksinoikeus, vaan joka ikisellä meistä on oma voimaeläimemme. Jos et ole aikaisemmin kuullut voimeläimistä tai uskonut niiden olemassaoloon, voit silti aivan hyvin muodostaa yhteyden oman henkisen eläinoppaasi kanssa.

Jos haluat löytää voimaeläimesi, tulee sinun aluksi kysyä itseltäsi “mikä on voimaeläimeni?” Kysymyksen kautta otat varovaisen askeleen henkimaailman puolelle ja kutsut voimaeläintä luoksesi.

Aina voimaeläin ei kuitenkaan vastaa heti kutsuusi. Joillekin on lapsuudesta asti selvää mikä oma voimaeläin on, mutta toisilla se saa hahmon vasta pitkällisen etsinnän jälkeen. Voimaeläimen löytyminen voi viedä vuosiakin.

Joka tapauksessa luovuttaa ei kannata, sillä jossain vaihessa löydät kyllä uskollisen voimaeläimen kulkemaan rinnallasi. Useimmiten voimaeläin ilmestyy unessa tai meditaatioharjoituksen yhteydessä. Transsiin asti ei tarvitse vaipua, vaikka se onkin selkein tie voimaeläinten kansoittamalle tajunnan tasolle.

Muista, että voimaeläimesi voi myös vaihtua elämän varrella. Nykyiseltä voimaeläimeltäsi saat voimaa juuri tällä hetkellä käsillä olevan kriisin ratkaisemiseen, mutta ongelmien vaihtuessa saattaa voimeläinkin muuttaa muotoaan.

Anna voimaeläimen johdattaa polulla kohti henkistä tasapainoa

Henkinen epätasapaino ja mielialaongelmat ovat modernissa maailmassa varsinainen kansantauti. Niihin lääkäri vastaa yleensä reseptillä ja lähetteellä psykologin tai psykiatrin vastaanotolle. Nykyaikaisen lääketieteen ratkaisuja tuomitsematta ei voimaeläimen tuomaa apua kannata kuitenkaan vähätellä.

Joillekin jo pelkkä mielikuva kaukaa viisaasta eläinoppaasta riittää rauhoittamaan myrskyävän mielen. Vähintään lääkärin määräämien toimenpiteiden rinnalla voimaeläin on hyvä tuki ja turva henkisten ongelmien ratkaisemisessa pysyvästi.

Kun työasiat siis seuraavan kerran ahdistavat, tuleva talvi masentaa tai kiire koettelee hermoja, katsele ympärillesi sielusi silmin. Kenties näet variksen, jonka selässä nouset kevyesti synkkänä vellovan pilvimassan yläpuolelle? Tai ahvenen, joka kuljettaa sinut ketterästi pohjamudista kohti pintaa? Tai ehkä vierelläsi seisookin karhu, jonka levollinen läsnäolo tuo turvallisen tunteen muuten ahdistavassa tilanteessa? Mielikuva hedelmiä ahmivasta apinasta taas voi tuoda avun vaikkapa sokerikoukkuun.

Joskus voimaeläin näyttäytyy myös fyysisen maailman puolella. Jos voimaeläimesi on haukka, voi jo pelkän lyhtypylvään nokassa istuvan haukan näkeminen antaa voimaa jonkin ikävän tilanteen selättämiseksi. Voit myös kokeilla kantaa mukanasi voimaeläimen kuvalla varustettua esinettä tai ottaa tatuoinnin, joka muistuttaa voimaeläimen olemassaolosta aina ja kaikkialla – jopa paikallaan junnaavassa aamu- tai iltapäiväruuhkassa.

Voimaeläin auttaa sitä varmemmin, mitä enemmän luotat siihen. Kuuntele, mitä voimaeläimesi yrittää kertoa, peilaa sen viestiä pipoasi kiristävään pulmaan ja ota vastaan eläimen voimat sen ratkaisemiseksi.

Voimaeläimelle kannattaa antaa mahdollisuus viimeistään siinä vaiheessa, kun kaikki muu on jo kokeiltu. Mitään et voi menettää, joten mikset antaisi voimeläimen lainata aistejaan kulkeaksesi muuten vaikeakulkuista tietä kohti hyvää ja tasapainoista elämää?

Related Posts