Rumpu soikoon

Rumpu Soikoon! – Tuija Saarikko

Tuija Saarikko

Rumpu soikoon! -tapahtuman 2019 ohjaajat | Tuija Saarikko: Suitsukkeiden tekeminen Suomen luonnon kasveista

tuija-saarikko-suitsukeniputTilaisuuden aluksi Tuija kertoo hieman millaisia kasveja voidaan kerätä ja miltä ne näyttävät. Sen jälkeen jalkaudumme yhdessä luontoon ja keräilemme kasveja koriin tai kangaskassiin. Luonnon helmassa Tuija myös tarinoi kasvien hoitavista vaikutuksista ja erilaisista käyttötavoista. Kasvit, joita keräämme, voivat olla esimerkiksi puna-apila, mesiangervo, vadelma, metsämansikka ja pujo. Kasvit niputetaan löyhiin pötköihin ja sidotaan narulla, välineinä sakset ja puuvillalankaa.

Kerätyistä kasveista niputetaan suitsukepötköjä, jotka kuivuvat sellaisenaan valmiiksi suitsukkeiksi. Osa voidaan kuivata myös erikseen ja käyttää ns. kartiosuitsukkeiden tekoon, joiden saloihin Tuija myös mielellään opastaa. Kartiosuitsukkeita voi tehdä luonnon antimista, maustettuna esimerkiksi kanelilla, neilikalla, rosmariinilla tai vaniljalla.

Kurssilla käytetään lisäksi eteerisiä öljyjä ja erilaisia kuivattuja yrttejä.

Ota mukaan: oma kangaskassi tai kori sekä sakset tai puukko. Halutessasi myös mieleisiäsi mausteita.

Rumpu soikoon! -shamanistinen luontotapahtuma Nuuksiossa 18. – 21.7.2019. Lue lisää ohjelmasta ja varaa oma lippusi

Lista

Related Posts